Silicon Valley Bank bankrupt?! [Ekonomi] Bank di Malaysia macam mana?



Published
Bila korang tekan link dekat dalam video ni, mesti yang nak tahu lebih lanjut tentang the Silicon Valley Bank yang dah bankrap tu. Ada yang takut, bank besar besar dekat US pun boleh bankrap. Dan mesti ada antara you guys yang duit banyak dekat dalam bank, yang rasa maybe tak selamat simpan duit dalam bank. Masih relevan ke? Lebih baik simpan bawah bantal betul?

KAF Investment Bank
➜ https://www.linkedin.com/company/kaf-investment-bank/
➜ https://www.instagram.com/kafinvestmentbank/
➜ https://www.eunittrust.com.my/Home/KAF
➜ https://www.kaf.com.my/

ASB Financing
➜ https://bit.ly/ffASBFreferAM1

TAKAFUL hibah dan medical card
➜ https://bit.ly/ffTAKAFULreferPRU1

Pinjaman dan refinance RUMAH
➜ https://bit.ly/ffRUMAHrefer

BUSINESS dan MARKETING
[email protected]

Financial Faiz
➜ https://instagram.com/financialfaiz
➜ https://facebook.com/financialfaiz
➜ https://telegram.me/financialfaiz
➜ https://tiktok.com/@financialfaiz
➜ https://twitter.com/financialfaiz

INGIN MENJADI TALENT LET'S JOM STUDIOS? Let’s Jom Studios menyediakan platform untuk anda berkongsi ilmu dan pendapat secara PERCUMA. Tiada bayaran dikenakan untuk proses rakaman dan suntingan video. Ataupun kalau anda tidak boleh datang ke studio untuk rakaman anda boleh menghantar raw video dan pihak kami yang akan melakukan proses suntingan. Jika berminat boleh e-mel kan maklumat anda seperti contoh di bawah ke [email protected]

Nama:
Pekerjaan:
No. telefon:
Media sosial:
Tempat tinggal:
Tajuk video (boleh lebih daripada satu):
Kenapa nak buat video bersama Let’s Jom Studios?

Let's Jom Studios
➜ https://instagram.com/letsjomstudios
➜ https://facebook.com/letsjomstudios
➜ https://telegram.me/letsjomstudios
➜ https://tiktok.com/@letsjomstudios
➜ https://twitter.com/letsjomstudios

⚠️ Disclaimer: I am NOT a financial advisor nor a "guru". Investments must be made within your capabilities and at your own risks. All content provided is for informational purposes only and I make no representation to its accuracy nor completeness. I am not liable for any errors, omission, or availability of any information. My views are my own. I am not responsible for any comments or content posted on this channel. By commenting, you are solely responsible for your own views. I am not liable for any damages nor harm resulting from any content or interactions on this channel

00:00 Intro
00:45 Central bank
01:14 Commercial bank
01:47 Cara bank buat duit
02:51 Bank run?
03:44 Silicon Valley Bank
04:33 Depositor panic
05:18 Boleh ke berlaku di Malaysia?
05:56 Perlindungan PIDM
06:42 Jangan panic
07:22 Iklan: KAF Investment Bank
08:00 Check perlindungan PIDM
08:49 PIDM perlu bayar?
09:44 Bukan untuk scam
10:18 Akaun deposit
10:40 End
11:20 Bloopers

#financialfaiz #bankrun #svb

Silicon Valley Bank bankrupt?! [Ekonomi] Bank di Malaysia macam mana?
Category
Management
Be the first to comment